Header-smal

SCHILDERWERK

  1. Waarom is een (te) dikke verflaag op kozijnen niet goed? 
    Zeker bij alkydverf is dit niet verstandig. Als de verf te dik wordt aangebracht, droogt de verf wel aan de oppervlakte maar niet daaronder. Zo ontstaat er een oplosmiddelinsluiting die niet meer weg kan. Het gevolg: de bovenlaag kan gaan rimpelen. Het is beter twee dunne lagen aan te brengen dan één keer een dikke laag.
  2. Welke verf kun je het beste voor buiten gebruiken: hoogglans of zijdeglans?
    Voor buiten kun je in de meeste gevallen beter hoogglansverf gebruiken dan een zijdeglansverf. Hoogglansverven zijn doorgaans duurzamer dan zijdeglansverven. Door de harde toplaag hecht vuil er namelijk minder snel op. Hoogglansverven zijn ook beter bestand tegen weersinvloeden. Hoogglans kan goed tegen vocht en de verf zal minder snel degraderen door UV-straling. Voorwaarde is wel dat je werkt volgens de regels op het verfblik van de fabrikant. 
  3. Zet je de kwast in terpentine als je de volgende dag verder gaat?
    Zet kwasten niet in de terpentine als je ze de volgende dag weer gebruikt. Dit is slecht voor een kwast, omdat de haren daarna uit kunnen vallen. Bovendien blijft er terpentine achter in de kwast. Een ander nadeel is dat de vuile terpentine moet worden ingeleverd bij de milieustraat. Je kunt beter de kwast of roller verzadigen met verf en die vervolgens verpakken in een plastic zak of een aluminiumfolie. Leg hem vervolgens in de koelkast. De volgende dag (of uiterlijk een week later) kun je weer verder met dezelfde kwast of roller.
  4. Welke verf gebruik je binnen? En welke verf gebruik je buiten?
    Acrylverf (op waterbasis) is voor binnen. Verf op waterbasis is uitstekend voor binnen, maar minder geschikt voor buiten. Deze verf kent veel voordelen: een minder sterke geur, minder schadelijk voor de gezondheid, het vergeelt minder en heeft een snelle droogtijd. Maar voor het buitenschilderwerk is het minder geschikt vanwege het Nederlandse klimaat. De luchtvochtigheid is vaak te hoog en dat werkt vertragend op de droging van de verf. En in de felle zon droogt de acrylverf juist weer te snel. 
    Alkydverf (op basis van alkydhars) is voor buiten. Deze verf is gemakkelijker te verwerken en ook duurzamer. Doordat de verf langzamer droogt, kun je langer met de kwast strijken en eventuele foutjes herstellen voor een strak eindresultaat.
  5. Hoe bewaar je verf? 
    Bij het bewaren van een verfblik haal je de restantverf uit de rand van de deksel en sluit deze vervolgens goed op het blik. Hou het blik kort op zijn kop, het deksel loopt dan vol verf en raak luchtdicht. Onbruikbare verf altijd inleveren bij de daarvoor bestemde inleverpunten voor verf.
  6. Hoe lang is verf houdbaar?
    Verf is maar beperkt houdbaar. Dit is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid in de ruimte waar de verf wordt bewaard, de sluiting van de deksel en de hoeveelheid in het blik. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de technische infobladen van het betreffende product en de maakdatum staat op het blik. Geopende Alkydverf is twee tot drie jaar houdbaar. Geopende Acrylverf is maar een tot twee jaar houdbaar. Acrylverf altijd vorstvrij bewaren. Omdat het een product is op waterbasis kan het bevriezen en bederven. 
  7. Wat is beter: een kunststof haren kwast of een varkensharen kwast?
    Een kunststofharen kwast doet niet onder voor een varkensharen kwast. Professionele schilders werken het liefst met een varkensharen kwast. Die is namelijk slijtvast en verdeelt de verf gelijkmatig. Maar een kwast met kunststof haar voldoet ook goed, de haren ervan kunnen alleen wel wat stugger zijn, waardoor je de verf niet in te dikke lagen aanbrengt. Dat maakt langs een rand schilderen wat makkelijker. 
  8. Wanneer gebruik je een ronde kwast, een platte kwast of een roller?
    Gebruik voor kozijnen een ronde kwast. Grote oppervlaktes (zoals deuren) schilder je het makkelijkst met een verfroller. Koop je verf bij een vakwinkel en informeer welke kwast of roller je het best kunt gebruiken voor het mooiste resultaat.
  9. Moet je verf voor gebruik altijd eerst verdunnen?
    Met de meeste producten kun je meteen aan de slag. Verf verdunnen op terpentinebasis is niet aan te bevelen met het oog op het milieu. Bovendien verandert de samenstelling van de hedendaagse verf als je het verdunt. Daardoor het kan gebeuren dat de verf sneller mat slaat en de levensduur aanzienlijk wordt bekort. Belangrijk is dat de verf op de juiste tempratuur (kamertemperatuur) is voor een goede verwerkbaarheid.
  10. Welke kleur grondverf moet ik gebruiken?
    Zorg dat de kleur grondverf die je gebruikt bijna hetzelfde is als je aflakverf. Dat kan in een aantal gevallen zeer handig zijn. Bij felle kleuren zorg je zo voor een egaal dekkende grondlaag en heb je minder lagen aflakverf nodig, wat ook nog eens kostenbesparend werkt.
  11. Is duurzame verf altijd het meest milieuvriendelijk?
    Duurzaamheid zegt niet alleen iets over hoe lang de verf op onze kozijnen meegaat. Duurzaamheid staat ook voor hoeveel energie nodig is in de productie, de verwerking en het afvalstadium. Producenten van verf investeren steeds meer in producten die het milieu minder belasten. Dat doen ze bijvoorbeeld door minder oplosmiddelen te verwerken in de verf en het als kant-en-klaar product aan te bieden. Daarom is het ook niet gewenst extra terpentine toe te voegen aan de verf.

 
Ook een vraag stellen? Neem contact met mij op

REPARATIE-ONDERHOUD-VERBOUW-BOUW-& VERBOUWBEGELEIDING

  1. Ik krijgt een nieuwe keuken. Hoe lang duurt een keukenaanpassing, zodat alles keurig is weggehaald en voorbereid voor het plaatsen van de nieuwe keuken?
    Voor het verwijderen van de oude keuken en het voorbereiden van de plaatsing van de nieuwe keuken (zoals het afwerken van muren en vloeren, en het aanpassen/omleggen van gas-, water- en elektriciteitsleidingen) hebben we ongeveer 2 weken nodig. 
  2. Ik ga in de keuken over van koken op gas naar elektrisch koken. Moet de bestaande elektragroepenkast dan altijd worden vervangen?
    Vaak is dat inderdaad noodzakelijk, maar dat hangt uiteraard af van de huidige staat en leeftijd van uw groepenkast. We kunnen daar na een nadere inspectie antwoord op geven.  
  3. Komt u altijd eerst kijken bij een offerteaanvraag?
    Jazeker, we komen altijd eerst kijken om te situatie ter plaatse nauwkeurig te bekijken. Pas dan kunnen we een passende offerte maken. 
  4. Beschikt Trebla over meerdere specialisten?
    Eigenaar Albert Boon van Trebla is de spin in het web voor al uw projecten in en rond het huis. Hij heeft een krachtig team van vakmensen om zich heen verzameld, dat alle denkbare werkzaamheden in en om het huis snel en professioneel tot een goed einde brengt. Albert Boon is zelf een meester in schilderwerk. Maar Trebla beschikt ook over ervaren elektriciens, timmermannen, stukadoors, tegelzetters, kitters, loodgieters en vloerenleggers.
  5. Als ik het team van Trebla inschakel, wie is dan verantwoordelijk en het vaste aanspreekpunt van mijn project?
    Als u de afspraak voor het project heeft gemaakt met eigenaar Albert Boon, is hij de projectbegeleider, de eindverantwoordelijke en het aanspreekpunt wanneer u vragen of andere wensen heeft.
  6. Hoeveel tijd zit er tussen mijn aanvraag, de feitelijke afspraak om de offerte te bespreken en de offerte zelf?
    Afhankelijk van uw en zijn agenda zit Albert al binnen een paar dagen bij u aan tafel. Binnen een week daarna ontvangt u dan uw offerte. 
  7. Plaatst Trebla ook een nieuwe keukens?
    Nee, dat doen we niet. Wel verzorgen wij al het voorbereidende werk, zoals het verwijderen van de oude keuken en het omleggen van leidingen of het plaatsen van muurtjes. Maar in verband met de garantievoorwaarden van de keukenleverancier, zal die leverancier zelf de keuken plaatsen. 
  8. Wat is het uurtarief van de vakmensen van Trebla?
    Niet al onze vakmensen hanteren hetzelfde uurtarief. Hun tarieven worden echter transparant vermeld in onze offerte. 
  9. Doet Trebla ook aan ontruimingen van huizen na een overlijden?
    Jazeker, wij ontruimen huizen in nauw overleg met de nabestaanden en leveren het huis desgevraagd veegschoon op. 
  10. Wij hebben een nieuw huis gekocht, maar daar willen we veel in laten verbouwen en schilderen, voordat we gaan verhuizen. Verzorgt Trebla ook dit soort grotere projecten?
    Jazeker. Wij kunnen het huis bijvoorbeeld voor u schilderen, glad stucwerk en een verlaagd plafond aanbrengen, een kastenwand maken, vloeren leggen, elektra vernieuwen, loodgieterswerken verzorgen, een nieuw toilet of een nieuwe badkamer plaatsen, of de oude keuken verwijderen en de ruimte aanpassen voor de nieuwe keuken. Voor al deze zaken hebben wij onze eigen experts in huis. 

 
Ook een vraag stellen? Neem contact met mij op

Vlag-EN